Здравна застраховка 2 - корица

Повишаването на популярността на здравната застраховка съвсем естествено води и до зараждане на някои митове и фалшиви новини за нея. Митове и фалшиви новини, които са способни да объркат както физическите лица, така и компаниите, планиращи да сключат здравна застраховка. В следващите редове ще развенчаем четири от най-популярните митове, свързани с продуктите от категория „Здравна застраховка“:

Мит 1: Не ви е нужна здравна застраховка, ако сте млади и здрави

Здравна застраховка 3 - млади
Здравна застраховка – митове

Това е напълно погрешно мислене. Именно докато още сте млади и здрави е идеалното време да сключите здравна застраховка. Тя е предназначена да ви гарантира, че в случаи на заболявания или цялостно влошаване на здравословното състояние, вие ще разполагате с инструмент, който да ви позволи получаването на качествено и навременно лечение. Човек не бива да чака да се появят тревожни симптоми, подсказващи за сериозно заболяване, защото тогава вече ще бъде късно за сключването на здравна застраховка.

Мит 2: Евтината здравна застраховка е най-добрата здравна застраховка

Подобно твърдение не отговаря на истината. Да, евтината здравна застраховка към настоящия момент би ви коствала по-малко в чисто финансов аспект, но тя съвсем естествено покрива значително по-ограничен спектър от потенциални рискове за вашето здраве. Така че ви съветваме да търсите оптималния вариант за здравна застраховка, който от една страна отговаря на вашите финансови възможности, а от друга – ви позволява да бъдете максимално защитени и сигурни за здравето си.

Мит 3: Пушачите не могат да се възползват от преимуществата на здравната застраховка

Здравна застраховка 1 - пушене
Здравна застраховка – свържете се с нас

Не, редовните пушачи също имат пълен достъп до преимуществата на здравната застраховка. Когато се водят преговори за сключване на здравна застраховка, предоставящата я компания обикновено се интересува главно от цялостното здравословно състояние на човека. Проблем може да възникне единствено ако вследствие на пушенето сте имали определени здравословни проблеми в миналото. Това обаче съвсем не означава, че няма да ви бъде предоставена здравна застраховка – вероятно просто условията за вас ще бъдат малко по-различни.

Мит 4: Здравната застраховка покрива на 100% разходите за болнично лечение

Това не може да се каже със сигурност, защото зависи от конкретните условия по здравната застраховка. Поради тази причина е важно да сте внимателни при сключването на здравна застраховка и да се уверите, че интересите ви са добре защитени.

Доверете се на Инстрейд застрахователен брокер, когато ви предстои сключването на здравна застраховка. Ние ще намерим най-изгодните оферти за вас на пазара и ще се погрижим за това вашата здравна застраховка да отговаря напълно на нуждите и изискванията ви. 

Мит 1: Не ви е нужна здравна застраховка, ако сте млади и здрави

Мит 2: Евтината здравна застраховка е най-добрата здравна застраховка

Мит 3: Пушачите не могат да се възползват от преимуществата на здравната застраховка

Мит 4: Здравната застраховка покрива на 100% разходите за болнично лечение

Оценете страницата

Leave a Comment

Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.

Контакти

Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД
бул. Драган Цанков №36 СТЦ Интерпред София 1040
метростанция “Фр. Ж. Кюри”