Застраховка за вас и вашите служители

Застраховките са изключително популярни в редица сфери от нашия живот. Те покриват всякакви рискова за нашия автомобил, движимо и недвижимо имущество, гарантират нашите пътувания и дори нашето здраве, независимо дали в страната или в чужбина. Като изключим покритието, което може да имат, застраховките се делят основно на 2 вида – задължителни и доброволни. Към задължителните спада годишната гражданска отговорност и застраховки, които се изискват при банково финансиране на покупка на имот или автомобил, като застраховка на недвижимото имущество, застраховка живот или автокаско. Разбира се, вторите „задължителни“ застраховки могат да бъдат и доброволни, когато няма външен фактор, който да изисква тяхното сключване и това се прави само по ваше желание. Сред доброволните застраховки трябва да отбележим и здравната застраховка. Това е застрахователен продукт, който дава на застрахования сигурност за неговото медицинско състояние, както и финансова възможност за лечение и хоспитализиране, при нужда. Медицинската застраховка може да бъде сключена както от физически лица, така и от корпоративни клиенти, като в страната фирмената здравна застраховка е доста по-често срещана от индивидуалната. Ако сте се замисляли, като управител и собственик на фирмата, дали да предложите на вашите служители здравна застраховка, но все още не сте сигурни, то нека ви разкажем малко повече за плюсовете, които ще получите с подобен застрахователен продукт.

Какви са предимствата от медицинска застраховка за вашите служители?

На първо място ще разгледаме ползите, които ползвателите на медицинската застраховка получават. Наличието на тази сигурност за здравето и благополучието на служителите им дава спокойствие. А спокойните служители са много по-продуктивни служители. Здравната застраховка също може да повлияе и като стимул за посещение на регулярни прегледи и тестове, с които служителите ви да проследяват състоянието си. Всички знаем, че прегледите на 6 месеца при лекар и годишните изследвания помагат за ранното диагностициране на редица заболявания, които могат прогресивно да се влошат и да доведат до дискомфорт на служителя, както и дълги периоди на липса на работа. Болничните заведения, които може да се посещават в рамките на застраховката често са по-добри и по-качествени, което също стимулира служителите ви да ги посещават, за да получат най-доброто за себе си. И не на последно място – тази сигурност и спокойствие, която една здравна застраховка дава на вашите служители, е и основата за създаване на дългогодишна лоялност към работодателя. Мечтата на всеки служител е да открие работодател, който наистина да се грижи за своите работници, а не просто да ги гледа като метод за свършване на работа и изкарване на пари. Един малък жест, какъвто е медицинската застраховка, може да има голямо влияние върху мисленето и поведението на служителите ви към фирмата. И не само това – наличието на медицинска застраховка като част от социалния пакет на служителя може да бъде тази допълнителна тежест, която да привлече нови, качествени служители във вашето работно място. Определено плюсовете от подобна здравна застраховка за служителите са много, но и работодателите могат да се радват на предимства от тях.

Какви са предимства от медицинска застраховка за вас като работодател?

Голяма част от работодателите ще се замислят – Как може нещо, което ми е разход за служителите, да има предимства за мен? Ето ви разкажем как! На първо място нека адресираме частта с „разхода“ що се отнася до медицинска застраховка. Българското законодателство, и по-точно закона за корпоративния данък, е в полза на работодателите, които искат да предоставят на служителите си здравна осигуровки. Разходи в размер до 60 лева месечно на служител, които са инвестирани за здравна застраховка, животозастраховка или допълнителна пенсия, не се облагат с корпоративен данък. Това означава, че със застраховката можете да си намалите разходите, които да платите в края на годината като корпоративен данък, като едновременно с това да получите останалите предимства, които ще опишем в следващите редове!

Говорейки за разходи, няма как да не отбележим и излизането на служител в болничен. Както знаете, работодателят изплаща на служителя първите 3 дни от болничния на 70% от дневното брутно възнаграждение. Което означава, че вие не само ще страдате от липсата на служителя и ще видите намаляване на продуктивността, но и трябва да заплатите за това. С наличието на здравна застраховка, както споменахме по-горе, служителите са значително по-ангажирани в превенция. Застраховката ги прави по-здрави и намалява причините, при които се налага принудително излизане в болничен. Така с една малка месечна вноска за здравна застраховка, вие можете да си спестите главоболията при липса на служител по болест.

И не на последно място – този малък за фирмата разход ви води много приходи в дългосрочен план. Със здравната застраховка не само, че служителите ви ще са по-здрави и ще отсъстват по-рядко, но и ще бъдат лоялни на компанията и няма да имат причина да търсят ново място за работа. Застраховката, в комбинация с други инвестиции в служителите, ще ви донесе изключително много печалба, продуктивност и щастлив и сплотен екип!

Как да изберете подходяща застраховка за вашите нужди?

Избирането на правилната медицинска застраховка за вашата компания е по-лесно и удобно с помощта на брокер. По този начин си спестявате необходимостта от проучването на различни видове медицинска застраховка, покритията, компаниите, които предлагат застраховка, различните такси, условия и договори за ползване. Вашият брокер ще направи всичко за вас! В рамките на първата среща ще уточните кои са параметрите, които искате избраната здравна застраховка да покрива, както и бюджет на служител. След това вашият брокер ще събере всички подходящи оферти от български и международни застрахователни компании и ще ви ги презентира за да си изберете. По този начин няма нужда да губите от ценното си време в търсенето на подходяща застраховка и можете да се фокусирате към по-важни и продуктивни неща.

Медицинска застраховка от Инстрейд застрахователен брокер

Ако се нуждаете от здравна застраховка за вашите служители, не се колебайте да ни изпратите вашето запитване. Колегите ще се свържат с вас за повече информация и ще организираме среща. Доверете се на Инстрейд застрахователен брокер за всички застраховки, от които се нуждаете! Очакваме вашите запитвания за здравна застраховка още днес!

Какви са предимствата от медицинска застраховка за вашите служители?

Какви са предимства от медицинска застраховка за вас като работодател?

Как да изберете подходяща застраховка за вашите нужди?

Медицинска застраховка от Инстрейд застрахователен брокер

Оценете страницата

Leave a Comment

Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.

Контакти

Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД
бул. Драган Цанков №36 СТЦ Интерпред София 1040
метростанция “Фр. Ж. Кюри”