Медицинска застраховка – как да изберете най-доброто предложение за вас?

В 21 век медицинската застраховка е изключително често използван застрахователен продукт. Тя може да бъде предоставена от работодателя към работниците като бонус към техния трудов договор или да бъде сключена от физическо лице, като допълнителна сигурност за индивида и семейството. Изборът на медицинска застраховка изисква време и проучване, независимо дали сте работодател или търсите подходящ застрахователен продукт за вас. За да ви помогнем в избора на подходяща медицинска застраховка за вас, вашето семейство или служителите ви, ние сме събрали най-важната информация на едно място.

Определете какво искате да покрива вашата медицинска застраховка

На първо място, преди да започнете да проверявате за застрахователни компании, които предлагат медицинска застраховка, е важно да знаете какво покритие търсите. Може би се нуждаете от медицинска застраховка, която да покрива годишните профилактични прегледи и рутинни изследвания, които имате като разход през годината. Или предпочитате медицинска застраховка, която да включва посещения при определени специалисти, както и свързаните с това клинични изследвания или тестове. А може да търсите медицинска застраховка, която да покрива злополуки, заболявания, болнично настаняване и други по-сериозни разходи. Сравнете различните пакети медицинска застраховка и преценете кое е най-важно за вас и от кое можете да се откажете. Може и да не откриете конкретна медицинска застраховка, която да отговаря на всички ваши изисквания, но запознаването с тази информация ще ви помогне в последващите стъпки на покупка на медицинска застраховка. Така ще сте наясно какви въпроси да зададете на вашия застрахователен брокер за да получите конкретно предложение, обхващащо всички ваши изисквания.

Също така е добре да вземете под внимание вашите нужди към конкретната медицинска застраховка. Например, ако ви се налага често да посещавате лекари, често се нуждаете от спешна помощ или хоспитализация, имате по-големи разходи за лекарства или имате планирана операция, това може да повлияе драстично при избора на медицинска застраховка и трябва задължително да се включи като фактор.

Определянето на обхвата на медицинската застраховка е важно поради 2 причини. Първо, така ще можете да се насочите брокера си към застрахователни компании, която да ви предлагат най-добрите условия и тарифи за избрания пакет медицинска застраховка. На второ място ще сте наясно какво точно искате и така ще избегнете излишни разходи. В етапа на определяне какво искате да покрива вашата бъдеща здравна осигуровка е важно да помислите дали искате да я сключите само за себе си или искате да включите и членове на семейството. За работодателите – трябва да сте наясно с точния брой служители, за които искате да сключите медицинска застраховка. Това е важно, защото по закон социалната придобивка, за която се приема медицинската застраховка, трябва да бъде предоставена на всички служители.

Проучете какви са предложения за медицинска застраховка на пазара

Преди да възложите на брокер да направи проучване и да събере предложения, е добре да направите първоначално онлайн проучване на темата медицинска застраховка. Това няма да ви даде конкретни стойности колко би ви струвала една медицинска застраховка, нито пък цената за пакет от повече служители, но ще ви даде базова информация какво предлагат застрахователите като покритие. За разлика от други застраховки, като например, гражданска отговорност или автокаско, медицинската застраховка има различни покрития при различните застрахователи. Потърсете в Google медицинска застраховка и посетете сайтовете, които ви излизат. Запознайте се с основната информация, предоставена за продукта медицинска застраховка и преценете дали прочетеното е това, което търсите. Отсейте добрите предложения и тогава можете да пристъпите към следващата стъпка.

Определете си бюджет за медицинска застраховка

Не на последно място, преди да отидете на консултация със застрахователния брокер е важно да определите за себе си каква е максималната сума, която можете да заплатите за медицинска застраховка. Имайте в предвид, че максималната сума за социални разходи, която се може да се приспадне от облагаемата печалба в момента е 60 лв. на служител, на месец. Дори и в момента да не сте наясно колко точно струва медицинската застраховка, поставянето на предварителен бюджет ще ви помогне във фазата на разговорите с различните компании и брокери. Когато започнете да търсите медицинска застраховка е важно да се стремите да откриете най-доброто съотношение между цена, качество и покритие. Все пак трябва да си струва да закупите конкретната медицинска застраховка, а не да бъде неоправдан разход за вашия бюджет.

По време на срещата със застрахователния брокер не се притеснявайте да зададете всички въпроси, които имате за медицинската застраховка

За да сте спокойни, че избрания пакет медицинска застраховка отговаря на всички критерии, които описахме по-горе, е важно да се уверите в това преди да положите подписа си под договора. Именно затова е важно да зададете всички въпроси, които имате. Отговорът, който ще получите по време на консултацията за медицинска застраховка, ще ви помогне да разберете дали компанията ще ви предложи това, което търсите; дали служителите са достатъчно компетентни в темата, за да могат да ви разяснят всичко необходимо и дали предложения пакет от медицинска услуги е правилния за вас. Няма никакъв проблем предварително да си подготвите всички въпроси, на които искате да получите отговор. И не се притеснявайте да поискате да говорите с някой компетентен служител, който наистина може да ви предостави нужната информация относно медицинската застраховка.

Медицинска застраховка от доказан партньор

Ако искате да сключите медицинска застраховка и желаете да намерите най-доброто място, където да направите това, то не се колебайте да ни изпратите запитване още днес! Ние имаме над 26 години опит на застрахователния пазар като брокери и работим с всички застрахователи, предлагащи медицинска застраховка, като ДЗИ, Дженерали, ЛевИнс, Доверие, Булстрад, Уника и много други. Независимо какви въпроси имате, свързани със сключването на медицинска застраховка, ние ще ви дадем нужните отговори. Не се колебайте! Изпратете ни още днес вашето запитване за медицинска застраховка!

Определете какво искате да покрива вашата медицинска застраховка

Проучете какви са предложения за медицинска застраховка на пазара

Определете си бюджет за медицинска застраховка

Медицинска застраховка от доказан партньор

Оценете страницата

Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.

Контакти

Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД
бул. Драган Цанков №36 СТЦ Интерпред София 1040
метростанция “Фр. Ж. Кюри”

Попълнете данните за контакт за да можем да Ви изпратим предложение за застраховка.