Ядрено магнитен резонанс 3 - преглед

Ядрено магнитен резонанс – основна информация

Ядрено магнитен резонанс е доста специфично и задълбочено медицинско изследване. Изследване, което дава възможност да се види в детайли състоянието на костите, органите и тъканите в човешкото тяло. Благодарение на извършването му е възможно да се установят навреме туморни образувания, и други животозастрашаващи проблеми, свързани с мозъка или гръбначния стълб. Качественият ядрено магнитен резонанс спасява човешки животи, но за съжаление без допълнителна здравна застраховка въпросното изследване е доста трудно достъпно. В следващите редове ще разберете какви са причините за това.

Ядрено магнитен резонанс – предписва се главно на пациенти, чието здравословно състояние е доста деликатно

Ядрено магнитен резонанс 1 - ръка
Ядрено магнитен резонанс – научете повече!

Трябва да кажем, че лекарите имат на разположение много малко направления, предназначени за подлагане на ядрено магнитен резонанс. Това означава, че въпросните направления отиват само и единствено за пациенти, чието здравословно състояние вече е доста деликатно. Или пък при такива, за които има наистина сериозни съмнения за животозастрашаващ проблем. Редица са случаите, в които пациентите получават направление за ядрено магнитен резонанс едва след като здравословното им състояние се е влошило осезаемо. И когато станат ясни резултатите от изследването и бъде установен животозастрашаващ проблем, вече е  твърде късно да се направи нещо.  

Ядрено магнитен резонанс – цената му е значително висока

Разбира се, винаги съществува опцията дори и лекарят да откаже да ви предпише дадено изследване, вие да го заплатите сами, за да се уверите, че всичко със здравето ви е наред. Когато става въпрос за ядрено магнитен резонанс обаче, тази опция е доста трудно изпълнима. Цената на това изследване е значително висока и недостъпна за по-голямата част от пациентите. В случай, че не получите направление от лекаря, трябва да заплатите пълната цена, за да ви бъде направен ядрено магнитен резонанс. Освен ако не разполагате с допълнителна здравна застраховка.   

Допълнителна здравна застраховка за ядрено магнитен резонанс – на какво да обърнете внимание?

Ядрено магнитен резонанс 2 - глава
Ядрено магнитен резонанс – за какво да внимавате

Няма допълнителна здравна застраховка, която да е предназначена само и единствено за ядрено магнитен резонанс. Обикновено здравната застраховка предоставя възможност за провеждането на определени групи базови и специфични изследвания, част от които може да бъде и ядрено магнитният резонанс. Възможно е цената на тези изследвания да бъде покрита напълно от съответната здравна застраховка или пък покритието да е частично, при което и пациентът трябва да доплати определени средства. Обърнете внимание на всички тези условия преди подписване на договор за допълнителна здравна застраховка, за да не останете изненадани впоследствие.    

Доверете се на Инстрейд застрахователен брокер!

Ние от Инстрейд застрахователен брокер притежаваме богат опит в тази сфера, което ни позволява да отговорим по най-добрия начин на нуждите на клиентите си. Екипът ни ще ви насочи към подходяща за вас допълнителна здравна застраховка, която покрива напълно и извършването на ядрено магнитен резонанс. При това договорът за застраховката ще съдържа максимално изгодни за вас финансови условия и редица други изследвания, които ще ви бъдат покрити при нужда. Независимо дали искате да сключите самостоятелна здравна застраховка или пък групова такава за своите служители, доверете се на Инстрейд застрахователен брокер – определено няма да сгрешите!

Ядрено магнитен резонанс – основна информация

Ядрено магнитен резонанс – предписва се главно на пациенти, чието здравословно състояние е доста деликатно

Ядрено магнитен резонанс – цената му е значително висока

Допълнителна здравна застраховка за ядрено магнитен резонанс – на какво да обърнете внимание?

Доверете се на Инстрейд застрахователен брокер!

Оценете страницата

Leave a Comment

Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.

Контакти

Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД
бул. Драган Цанков №36 СТЦ Интерпред София 1040
метростанция “Фр. Ж. Кюри”