Булстрад Живот

Булстрад Здраве е едно от водещите дружества в България в областта на доброволното здравно застраховане, с отлични резултати, авторитетно портфолио от клиенти и наложило се име.

Vienna Insurance Group, от които е част и Булстрад Живот, е най-големия австрийски застрахователен концерн в Централна и Източна Европа с над 180 годишна история, е гаранция за обслужване на европейско ниво.

За кого е предназначена застраховката „Здравна грижа“ от Булстрад?

Застраховка „Здравна грижа” на БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП е специално създадена, за да обезпечи достъпни и надеждни здравни грижи и възможности за ползване на широк спектър от медицински услуги на територията на България. Застраховката на Булстрад е създадена за работодатели или юридически лица, които искат да предоставят на служителите си по-добри условия на работа чрез доброволна здравна застраховка. Всички клиенти, избрали застраховка от Булстрад, могат да се възползват от голямо разнообразие медицински услуги в доказани лечебни заведения в страната. С помощта на системата B-Assist на Булстрад, застрахованите лица имат възможност по-бързо и по-лесно да достигнат до качествени здравни услуги.

Какви са покритията на застраховка „Здравна грижа“ от Булстрад?

В тази инструкция сме подбрали важна информация и полезни съвети, които да Ви насочат как да се възползвате от предимствата на Вашето застрахователно покритие от Булстрад при максимално облекчени процедури.

Застраховка „Здравна грижа” на Булстрад осигурява възможност за ползване на медицински услуги под следните форми:

Абонаментно обслужване – при нужда от лечение или медицинска консултация, покрити по условията на застрахователния договор, има възможност да се посети медицинско заведение от мрежата на БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП и само срещу представяне на индивидуалната си идентификационна карта да се получи необходимата помощ, без да се заплаща за това. Покритите услуги в застраховката на Булстрад може да бъдат следните: профилактични прегледи и изследвания; доболнична помощ; хоспитализация; здравни грижи; възстановяване на средства за лекарства, превързочни материали и други медицински консумативи; стоматологично лечение. Покритията, които се включват в застраховката на Булстрад зависят от избраното ниво – Стандарт, Оптимум или Лукс. Преди да пристъпите към използване на която и да е услуга от вашата застраховка на Булстрад, не забравяйте да се консултирате с вашия работодател за покритието на застраховката ви, както и за списък от одобрените болнични заведения.

Възстановяване на разходи – ако ползвате пакет „Възстановяване на разходи” на Булстрад или определена част от него, можете да посетите предпочитано от Вас медицинско заведение, като заплатите сами за проведената консултация, лечение или направените изследвания. В тези случаи е необходимо да изискате оригинални документи от здравното заведение и да подадете заявление за възстановяване на направените разходи към Булстрад. Необходимите оригинални документи, които трябва да предоставите на Булстрад, са следните:

Застраховката „Здравна грижа“ на Булстрад не включва покрития, като лечение на съществуващи заболявания или такива, възникнали преди подписването на застраховката; лечение в следствие на медицинско експериментално лечение; възстановяване на разходи за медикаменти и лекарства, закупени без лекарско предписание; всякакви разходи за ваксинации и/или имунизации; прегледи без поставена диагноза и други.

Ако вече сте клиент и искате да ползвате услуга от здравния пакет на застраховката ви, можете да се свържете с координатор на Булстрад Живот на тел. 0700 14 144.

Застраховка „Здравна грижа ФИКС“ от Булстрад

Тази застраховка на Булстрад е предназначена специално за малкия и средния бизнес, при който работодателят иска да има възможността да застраховка както служителите, така и близките си. При медицинска застраховка „Здравна грижа ФИКС“ от Булстрад покритията са по-ограничени, като включват само извънболнична помощ, хоспитализация и възстановяване на средствата за медикаменти, превързочни материали и други медицински консумативи. Основно застраховката „Здравна грижа ФИКС“ от Булстрад има 2 нива – Оптимум и Лукс, като работодателят има свободата по всяко време да добави и пакет „Дентална помощ“ срещу допълнителна комисионна. Възможността за комбиниране на участниците в тази застраховка „Здравна грижа ФИКС“ от Булстрад я прави предпочитан избор от редица малки български компании.

Какво трябва да знаете като работодател, преди да изберете застраховка от Булстрад?

Важен въпрос за всеки работодател е крайната стойност на служител, която ще трябва да заплати за застраховка от Булстрад. Това, обаче, се определя в зависимост от избраното покритие. Колкото по-широко е покритието на избраната застраховка на Булстрад, толкова по-висока е годишната такса, която трябва да заплатите към застрахователното дружество. Затова е препоръчително винаги да организирате предварителна консултация с наш експерт, който да може да ви даде детайлна информация за застрахователните продукти на Булстрад и да ви насочи към най-доброто решение спрямо вашите конкретни нужди. Много работодатели предпочитат да изберат здравна застраховка от Булстрад поради причината, че независимо от покритието на пакета, може да се добави пакета за „Дентална помощ“. Така дори и най-базовото ниво на медицинска застраховка Булстрад може да бъде разширено и със стоматологични интервенции. И не на последно място – към пакета здравна застраховка на Булстрад можете да включите и пакета „EXTRA CARE”, който включва второ медицинско мнение от международен специалист за диагноза или план за лечение, както и включени консултации с избран психолог или психотерапевт. Пакетът „EXTRA CARE” на Булстрад може да бъде включен към всяка застраховка „Здравна грижа“, независимо от броя покрития.

Удобство, което ще получите, избирайки здравна застраховка от Булстрад, е възможността за разсрочено плащане. Така сами можете да определите дали предпочитате да заплатите вашата здравна застраховка Булстрад на равни месечни вноски всеки месец, на всяко тримесечие, 2 пъти в годината или еднократно да заплатите дължимите суми за следващата година. По-голямата част от здравните застраховки на Булстрад се заплащат в български лева, но това трябва задължително да бъде предварително уточнено с вашия застрахователен брокер.

Здравна застраховка от Булстрад

За всички юридически лица, които са решили да се спрат именно на здравната застраховка на Булстрад, не се колебайте да ни изпратите вашето запитване още днес. Заедно ще определим всички необходими параметри на вашата застраховка от Булстрад, за да получите най-доброто съотношение между покрития и цена. Възползвайте се още днес и изберете медицинска застраховка Булстрад от нашите брокери!

1.9/5 - (174 votes)

Този сайт е собственост на Инстрейд Застрахователен Брокер ЕООД , лиценз №35, регистриран под номер 288 от Комисият за Финансов Надзор. Регистрация от Комисията за защита на личните данни номер 24604.

Контакти

Инстрейд Застрахователен брокер ЕООД
бул. Драган Цанков №36 СТЦ Интерпред София 1040
метростанция “Фр. Ж. Кюри”

Попълнете данните за контакт за да можем да Ви изпратим предложение за застраховка.